Aftenens kåsør Dag Midbøe

Dag Midtbøe signerer "50 konvoier"

Dag Midbøe signerer sin egen bok i Haugesund Sjømands og Skipperforening,

Haugesund Sjømands- og Skipperforening hadde invitert krigsseileren Dag Midbøe, fra Skudeneshavn, til sitt medlemsmøte fredag, den 27. mars 2009. Dag Midbøe har utgitt en bok om sine opplevelser i konvoifart over Atlanteren under 2. verdenskrig. Og det var i den anledning han var invitert – for å fortelle om boken og hvordan den var blitt til.

Han mønstret på M/T ”Vivi” som dekksgutt i juni 1939. Neste båt ble M/T ”Sandar”, der han mønstret på som smører.. Han fortsatte å seile i maskinen, og var i løpet av krigen påmønstret M/T ”Leiv Eiriksson”, M/S ”Banaderos”, M/T ”Kaldfonn”, M/S ”Washington Express” og M/T ”Skotaas”. Den 1. juli 1946 ble han innlagt på sykehus i Abadan. En uke senere ble han utskrevet og mønstret på Panamaskipet M/T ”Alfred Clegg”, som skulle til Stockholm. Der mønstret han av, og reiste hjem, den 26. august 1946.

Dag Midbøe fortalte om seilas i konvoier, om torpedering og om små og store hendelser gjennom krigsårene. Etter å ha overlevd 6 års aktiv krigstjeneste i handelsflåten, mesteparten av tiden i fart på Nord-Atlanteren, sa han det slik: Jeg var på riktig sted til riktig tid!

Det er en fengslende bok med skildringer av dramatiske hendelser, så vel som av det daglige livet om bord. Alle som er interessert i krigshistorie, spesielt historien om krigsseilernes innsats, vil ha vanskelig for å legge boken fra seg før den er lest ferdig. Og til dem som av en eller annen grunn har lite kjennskap til denne delen av historien, er det bare å si: Få tak i boken og les den!

Boken heter:

50 KONVOIER
– minner fra en krigsseiler